Barley Wine

Celkové množství piva 22 l

Základní sladina: neuvedeno

Hořkost: EBU - neuvedeno

Barva: EBC - neuvedeno

Procento alkoholu: neuvedeno

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Množství a druhy sladu:

Plzeňský slad - 10 kg

Karamelový slad - 1,2 kg

Množství chmele: chmel 60 gramů Premiant, 30 gramů Sládek

voda na vystírku

voda pro dolití do celkového množství sladiny cca 24 litrů, z toho tak asi 2 litry na odpaření při chmelovaru

Druh kvašení: svrchní

Kvasnice - Sabrew S-33

Pivo je vyrobeno infuzním rmutováním.

OG: 1.106 (EPM 25°)

FG: 1.030

Postup vaření

Bližší postup pro vaření není popsán, takže předpoládám vystírací teplotu klasicky na 38°C. Prodleva zřejmě standartní asi 15 min.

Dále je autorem popsáno toto:

První teplota - ohřát na 65°C a ponechat prodlevu 45 min.

Druhá teplota - zvýšit na 70°C a ponechat prodlevu 45 min.

Zahřát na teplotu 76°C a provést scezování

Vzhledem na obrovské množství sladu, které je prakticky dvojnásobné až trojnásobné proti běžnému průměru, je nutno počítat s tím, že se bude poměrně hůře scezovat. Výsledná sladina tedy asi poměrně hustá.

Chmelovar - celková doba 90 min.

Na začátku dáme 50 gr. Premiantu, V polovině dáme 10 gr. Premiantu a 20 gr. Sládek a 15 min před koncem zbylých 10 gr. Sládek

Po ochlazení na zákvasnou teplotu naočkujeme kvasnice a poté již vše pujde klasicky.

Originál popis je uveden na www.varimpivo.kvalitne.cz

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.