Belgický ALE

Zde uvedené pivo - Klaus Kling

Kombinovaný infuzně rmutovací způsob

Celkové množství piva cca 20 l

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Obsah základní sladiny 11,8 %

3,2 kg Plzeňského světlého sladu

1,1 kg Vídeňský slad

40 g barevný slad

44 gramů chmele (5,5 % alfa kyseliny) v jedné dávce 10 min. po začátku vaření

Kvasnice svrchní

Vystírku provést do vody 38°C, 15 min. nechat odpočívat

Ohřát na 50°C, 30 min oddech

Ohřát na 66°C, 70 min oddech

Odebrat rmut, který ohřejeme na 76°C

Smícháme za intenzivního míchaní

Chmelovar - doba várky 90 min.

Kvašení - zakvašení provést pomocí svrchních kvasnic - druh, co kdo sežene.

Stáčení a ležení, standartním způsobem, nejlépe alespoň 6 týdnů

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.