Dunkel altbayerischer Art

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Množství piva  20 litrů        

Barva: 52 EBC

Hořkost: 21 EBU

Obsah základní sladiny 13% 

Mnichovský slad – 4500 gr.

Karamelový tmavý slad – 280 gr.(150 EBC)

Barevný slad – 80 gr. (150 – 1500 EBC)

Granul.chmel aromatický 35 gramů – 6,5% alfa

14 l vody na vystírku

16 l vody na dolití

 

Spodní kvasnice 

Kdo si přečte tento stručný návod, uvidí zde, že se jedná o infuzní rmutování! 

V německých pivech u homebrewerů velmi častý způsob vaření piva. 

 

Vystírka do 38°C, odpočinek 20 min.

Ohřev na 50°C, odpočinek 20 min.

Ohřev na 66°C, odpočinek 70 min.

Rmutovat při teplotě 76°C

Doba várky 90 minut

 

Chmelovar

Chmelovar provádíme 10 min.od začátku várky !

Doba kvašení nejméně 4 týdny, protože základní sladina je poměrně sladká a tedy dlouho kvasí. 

Lze pít samozřejmě již po asi 2 týdnech, nebo jak dlouho vydržíme čekat. 

 

Kdo by chtěl vyzkoušet, budu rád za doplnění, případně hodnocení.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.