Dunkel altbayerischer Art
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství piva 20 litrů
Barva: 52 EBC
Hořkost: 21 EBU
Obsah základní sladiny 13%
Mnichovský slad – 4500 gr.
Karamelový tmavý slad – 280 gr.(150 EBC)
Barevný slad – 80 gr. (150 – 1500 EBC)
Granul.chmel aromatický 35 gramů – 6,5% alfa
14 l vody na vystírku
16 l vody na dolití
Spodní kvasnice
Kdo si přečte tento stručný návod, uvidí zde, že se jedná o infuzní rmutování!
V německých pivech u homebrewerů velmi častý způsob vaření piva.
Vystírka do 38°C, odpočinek 20 min.
Ohřev na 50°C, odpočinek 20 min.
Ohřev na 66°C, odpočinek 70 min.
Rmutovat při teplotě 76°C
Doba várky 90 minut
Chmelovar
Chmelovar provádíme 10 min.od začátku várky !
Doba kvašení nejméně 4 týdny, protože základní sladina je poměrně sladká a tedy dlouho kvasí.
Lze pít samozřejmě již po asi 2 týdnech, nebo jak dlouho vydržíme čekat.
Kdo by chtěl vyzkoušet, budu rád za doplnění, případně hodnocení.