Duseldorfské staré pivo

Svrchně kvašené

Celkové množství piva 20 l

Základní sladina: 12 %

Hořkost: EBU 48

Barva: EBC: 45

Procento alkoholu: 4,9 %

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Množství a druhy sladu:

Mnichovský slad 2800 gramů

Vídeňský slad 1600 gramů

Barevný slad 30 gramů

Množství chmele: aromatický chmel 90 gramů 5,5% alfa kyselin

14 litrů vody na vystírku

16 litrů vody pro dolití

Druh kvašení: svrchní

Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní, dvoustupňovým infuzním rmutováním.

Vystírka při 38°C

Pomalu ohřejeme na 50°C a zařadíme prodlevu 30 min.

Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 70 min.

Odrmutování provedeme při teplotě 76°C

Chmelovar

Chmelovar vaříme 90 min. Chmel se dávkuje v jedné dávce. Dávkuje se 10 min po začátku varu.

Hlavní kvašení a ležení

Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 3 - 4 týdny.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.