Kozel

Celkové množství piva 50 l

Množství a druhy sladu:

Plzeňský slad - 9 kg

Vídeňský slad - 2 kg

Mnichovský slad - 1 kg

Cara Blond Malz - 1 kg

Celkem 13 ks sypání

Množství chmele: hořký chmel 285 gramů 3,5% alfa kyselin - Hallertauer Perle, Aromatický chmel 85 gramů 3,6% Saazer Doldenhopfen

cca 1 litr tekutých kvasnic

36 litrů vody na vystírku

16 litrů vody pro dolití

Pivo je vyrobeno, jako pivo spodní dvoustupňovým infuzním rmutováním.

Vystírka při 56°C po dobu 20 min.

Pomalu ohřejeme na 63°C a zařadíme prodlevu 20 min.

Pomalu ohřejeme na 73°C a zařadíme prodlevu 60 min.

Odrmutování provedeme při teplotě 76°C, pauza 15 minut

Chmelovar

Chmelovar vaříme 90 min. Dávkuje se chmel do dvou dávek. První část na začátku (185 gr. dávky), druhá část t.j. 85 gramů 5 minut před koncem varu.

Potom mladinu ochladit na 14°C a zakvasit.

Hlavní kvašení a ležení

Hlavní kvašení probíhá při teplotě 16°C přibližně 9 dnů, později snížit teplotu na 11°C. Sekundární kvašení při teplotě 9°C po dobu 30 dní. Potom při snížené teplotě 8°C dokvašovat ještě 20 dní.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.