Alt Bier

Rezept zum Bierbrauen - Alt 1 - bier

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Množství piva 20 litrů

Mnichovský slad - 3,2 kg

Pšeničný tmavý slad - 1 kg

Pražený slad - 4 dkg

Granul.chmel 50 gramů - 8% alfa

14 l vody na vystírku

16 l vody na dolití

Sušené svrchní kvasnice

Vystírka do 35°C, odpočinek 15 min.

Ohřev na 55°C, odpočinek 15 min.

Ohřev na 64°C, odpočinek 35 min.

Ohřev na 72°C, odpočinek 20 min.

Ohřev na 78°C, odpočinek 20 min.

Chmelovar

Chmelovar provádíme 60 - 90 min., ve třech dávkách, poslední 5 min před koncem.

Obsah základní sladiny 12%. Doba kvašení 1 - 2 tydny

 

 

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.