Světlé pivo Plzeňského typu
Zde uvedené pivo - autor Klaus Kling
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Stupňovitost - 12 %
Hořkost - 40 EBU
Barva - 6 EBC
Alkohol 5%
4,5 kg Plzeňského světlého sladu
210 gramů Caramalz Pilz
100 gramů aromatického chmele ve třech dávkách. 60 g na začátku, 30 g uprostřed a 10 g 5 min před koncem
Vystírku provést do vody 50°C, 20 min. nechat odpočívat
Ohřát na 60°C, 20 min oddech
Ohřát na 65°C, 30 min oddech
Ohřát na 70°C, 20 min oddech
Ohřát na 76°C a provést scezení
Chmelovar
Kvašení - zakvašení provést pomocí spodních kvasnic - druh, co kdo sežene.
Stáčení a ležení, standartním způsobem