Světlé pivo Plzeňského typu

Zde uvedené pivo - autor Klaus Kling

Infuzní způsob

Celkové množství piva cca 20 l

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Stupňovitost - 12 %

Hořkost - 40 EBU

Barva - 6 EBC

Alkohol 5%

4,5 kg Plzeňského světlého sladu

210 gramů Caramalz Pilz

100 gramů aromatického chmele ve třech dávkách. 60 g na začátku, 30 g uprostřed a 10 g 5 min před koncem

Vystírku provést do vody 50°C, 20 min. nechat odpočívat

Ohřát na 60°C, 20 min oddech

Ohřát na 65°C, 30 min oddech

Ohřát na 70°C, 20 min oddech

Ohřát na 76°C a provést scezení

Chmelovar

Kvašení - zakvašení provést pomocí spodních kvasnic - druh, co kdo sežene.

Stáčení a ležení, standartním způsobem

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.