Vídeňské staré pivo

Celkové množství piva 20 l

Základní sladina 12,2%

Hořkost: 30 EBU

Barva: 30 EBC

Procento alkohlu: 5,4%

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Mnichovský slad 2150 gramů

Vídeňský slad 1650 gramů

Caramaltz světlý(Plzeňský 200 gramů

Barevný slad 30 gramů

chmel 50 gramů 7,5% alfa kyselin

14 litrů vody na vystírku

16 litrů vody pro dolití

Svrchní kvašení

Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní dvoustupňovým infuzním rmutováním.

Vystírka při 40°C

Pomalu ohřejeme na 50°C a zařadíme prodlevu 30 min.

Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 70 min.

Odrmutování provedeme při teplotě 76°C

Chmelovar

Chmelovar vaříme 90 min. Dávkuje se chmel do dvou dávek. První část na začátku (40 gr. dávky), druhá část (10% dávky) těsně před koncem varu.

Hlavní kvašení a ležení

Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 2 - 3 týdny.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.