Doppel Bock
Autor: Kulminátor
EBU 24
EBC 65
Stupňovitost 18,5%
Alkohol 8%
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
6400 gramů Mnichovský slad
50 gramů barvící slad
550 gramů Caramalz/Pils slad
Chmel – aromatický 5,5% – není uvedeno množství …
35°C vystírka, 15 min. nechat odpočívat …
50°C, zápařka – prodleva 30 min. …
66°C, prodleva po dobu 70 min. …
76°C, odrmutování a poté scezování. …
Celkové množství sladiny cca 24 – 25 litrů po vyslazení
Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechen chmel najednou 10 minut po začátku varu. …
Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C
Více v receptu není uvedeno a já jsem jej nezkoušel.