Doppel Bock

Autor: Kulminátor

EBU 24

EBC 65

Stupňovitost 18,5%

Alkohol  8%

Infuzní způsob

Celkové množství piva cca 20 l

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

6400 gramů Mnichovský slad

50 gramů barvící slad

550 gramů Caramalz/Pils slad

Chmel – aromatický 5,5% – není uvedeno množství …

35°C vystírka, 15 min.  nechat odpočívat …

50°C, zápařka – prodleva 30 min. …

66°C, prodleva po dobu 70 min. …   

76°C, odrmutování a poté scezování. …

Celkové množství sladiny cca 24 – 25 litrů po vyslazení

Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechen chmel najednou 10 minut po začátku varu.  …

Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C

Více v receptu není uvedeno a já jsem jej nezkoušel.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.