Holandský ležák

 

EBU 27

EBC 3

Stupňovitost 12%

Alkohol  4,9%

Infuzní způsob

Celkové množství piva cca 20 l

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

3600 gramů Plzeňský světlý slad

630 gramů kukuřičné vločky

Chmel – aromatický 5,5% – není více uvedeno, množství 55 gramů …

 

Vystírku provést do 16 litrů vody 40°C, 30 min.  nechat odpočívat, případně dohřívat na teplotu 38°C …

50°C, zápařka – prodleva 20 min. …

62°C, prodleva po dobu 45 min. …   

70°C, prodleva 45 min. …

76°C, ohřev na požadovanou teplotu, kde ponechávám pauzu po dobu 20 min. a poté provedu scezování. …

Celkové množství sladiny cca 24 – 25 litrů po vyslazení

Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechne chmel najednou 10 minut po začátku varu.  …

Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C

 

 

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.