Holandský ležák
EBU 27
EBC 3
Stupňovitost 12%
Alkohol 4,9%
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
3600 gramů Plzeňský světlý slad
630 gramů kukuřičné vločky
Chmel – aromatický 5,5% – není více uvedeno, množství 55 gramů …
Vystírku provést do 16 litrů vody 40°C, 30 min. nechat odpočívat, případně dohřívat na teplotu 38°C …
50°C, zápařka – prodleva 20 min. …
62°C, prodleva po dobu 45 min. …
70°C, prodleva 45 min. …
76°C, ohřev na požadovanou teplotu, kde ponechávám pauzu po dobu 20 min. a poté provedu scezování. …
Celkové množství sladiny cca 24 – 25 litrů po vyslazení
Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechne chmel najednou 10 minut po začátku varu. …
Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C