Abigail Adams Amber Ale

Uvedeno na www.svetpiva.cz

Původní stupňovitost: 13,5°Plato (1.055)

Hořkost v jednotkách IBU: 24

Určeno pro 20 litrů piva

Slad:

4 kg slad Pale Ale (např. Weyermann nebo Muntons)

0,2 kg karamelový slad tmavý (např. Weyermnn nebo CaraMunich IIII)

0,425 kg čokoládový slad (např. Sladovna Litovel nebo Muntons)

0,1 kg slad Weyermann nebo Carafa

Chmel:

14 gr. Perle granulát 7,1%, – 75 min.

7 gr. Hallertau granulát 5,4% – 25 min.

28 gr. Liberty granulát 3,8% – 10 min.

28 gr. Liberty granulát 3,8% – po skončení chmelovaru

21 gr. Hallertau granulát po skončení chmelovaru

Kvasnice:

White Labs WLP001, California Ale Yeast

 Varný proces:

Vystřete všechny slady při teplotě 67°C a zařaďte odpočinek 50 min. Zahřejte na odrmutovací teplotu 75°C a nechte 10 min odpočinout. 

Vyslazujte vodou o teplotě 75°C. Celková doba chmelovaru 90 min, chmele přidávejte dle rozpisu. 15 min před koncem chmelovaru přidejte  irský mech pro vyčeření mladiny. 

Zchlaďte mladinu na 19°C a zakvašte, nechte kvasit při teplotě 19-20°C. Když je kvašení u konce, zchlaďte mladé pivo na 7°C a nechte dozrát 3 dny.

 

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.