Vídeňské staré pivo
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina 12,2%
Hořkost: 30 EBU
Barva: 30 EBC
Procento alkohlu: 5,4%
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Mnichovský slad 2150 gramů
Vídeňský slad 1650 gramů
Caramaltz světlý(Plzeňský 200 gramů
Barevný slad 30 gramů
chmel 50 gramů 7,5% alfa kyselin
14 litrů vody na vystírku
16 litrů vody pro dolití
Svrchní kvašení
Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní dvoustupňovým infuzním rmutováním.
Vystírka při 40°C
Pomalu ohřejeme na 50°C a zařadíme prodlevu 30 min.
Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 70 min.
Odrmutování provedeme při teplotě 76°C
Chmelovar
Chmelovar vaříme 90 min. Dávkuje se chmel do dvou dávek. První část na začátku (40 gr. dávky), druhá část (10% dávky) těsně před koncem varu.
Hlavní kvašení a ležení
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 2 - 3 týdny.