Kniha návštěv

Datum
Vložil
Titulek

pivní sklo

DOBRÝ DEN, MOHU SE ZEPTAT, ZDA PLÁNUJETE PIVNÍ SKLENICE S VL.LOGEM,JSEM SBĚRATEL A MĚL BYCH URČITĚ ZÁJEM. DÍKY ZA ODPOVĚD POKORNÝ MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

Datum
Vložil
Titulek

Re: pivní sklo

Kdepak,na to ještě mooooc brzy.........

Datum
Vložil
Titulek

Vaření piva v termoboxu

Ahoj, koukám se zájmem na Tvoje nové stránky.
Mám několik dotazů.
- nevidím na odkazech Tvoje fotky, vidím jen pár, kde je vaření v termoboxu
- a to je můj druhý dotaz - nemohl bys to blíže popsat a co nejpřesněji. Máš to vyzkoušené a jsem docela zvědavý, jak to funguje v česku. Viděl jsem to na stránkách USA, ale takhle je to lepší když bude český popis.

Ahoj Franta

Datum
Vložil
Titulek

Re: Vaření piva v termoboxu

Sory - blbě jsem se kouknul a přehlídnul jsem odkazy na fotky. Já klikal vlevo na popisky a ono je to napravo. HI HI HI

Datum
Vložil
Titulek

Re: Vaření piva v termoboxu

Ahoj,tak postup je následující:
1.našrotuju slad (celkem 6,5 kg - na 30 litrů piva - přesně plný termobox)
2.do termoboxu naleju 10 litrů vody o teplotě 68°C
3.nasypu slad a dobře promíchám vařečkou
4.nechám 45 minut ležet na této teplotě
5.doliju horkou vodou,aby byl termobox plný po okraj a celková teplota byla 75°C
6.nechám 30 minut stát
7.kohoutem vypustím z termoboxu cca 2 až 4 litry sladiny do konvice (dokud neteče čirá) a naliju zpět opatrně do termoboxu,abych to nerozvířil.Na obrázku to není vidět (doplním),ale před kohoutem je síťka z pancéřové hadice,ketrá nahrazuje zcezovací dno.První litry,které vytečou jsou kalné,ale pak začne téct uplně čirá sladina - mláto funguje jako perfektní filtr,z toho jsem byl sám velmi překvapen.
8.když teče čirá,vypustím do kýble - mám obvykle přesně 30 litrů
9.přeliju do brutaru a provedu chmelovar (na 30 litrů 100 až 120 g chmel sládek ve třech dávkách po půl hodině)
10.vypustím do kýble a nechám do rána vystydnout na balkoně (nic nechladím)
11.druhý den přidám kvasnice a nechám kvasit - teď dávám spodní a kýbl omotám karimatkou a nechám venku , v létě dávám svrchní a nechávám na chodbě
12.hlídám hustotu cukroměrem a při 4,8 stočím

Toť vše.Jednoduchý a překvapivě dobrý způsob jak vyrobit CHUTNÉ pivo.Všechno vychází z receptu "JEDNODUCHÝ ALE" , ze sekce pivní recepty.Slady různě kombinuju a experimentuju.Dělám to s úsměvem nad tím co čtu na fórech - jak lidi hrotěj každou prkotinu,všechno x-krát desinfikujou a pod.Musím říct,že jsem udělal v termoboxu několik várek a všechny vyšli na jedničku.Termobox má objem cca 45 litru a koupil jsem ho na Aukru za pětikilo.Zkus to,stojí to za to.Dej bůh štěstí.

Datum
Vložil
Titulek

Keg varna vyhřívaná horkou vodou....

Nemohl bys dát do galerie taky fotečky tvé nové dvouplášťové varny?

Bishi

Datum
Vložil
Titulek

Re: Keg varna vyhřívaná horkou vodou....

Uz není třeba, mě se druhá část nezobrazovala, jen rozvaděč, teď už se mi to povedlo zobrazit. Je to zajímavé řešení....

Datum
Vložil
Titulek

Hobbíčko

Tak sem rád,žes kromě prasat začal dělat i do piva,každopádně buď ujištěnej,že o mojí maličkost nepřijdeš!!

Datum
Vložil
Titulek

Re: Hobbíčko

Tak to vypadá,že se k Peťovi nastěhujem,bo tam je svět jěště v pořádku.Prasata,pivko,pohoda,......

Datum
Vložil
Titulek

Košt

ahoj , také se těším na ochutnávku. Pokud budeš potřebovat , rád pomůžu hihi

<< 492 | 493 | 494 | 495 | 496 >>

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.