Kniha návštěv
Datum | 28.02.2011 |
---|---|
Vložil | sběratelp |
Titulek | pivní sklo |
DOBRÝ DEN, MOHU SE ZEPTAT, ZDA PLÁNUJETE PIVNÍ SKLENICE S VL.LOGEM,JSEM SBĚRATEL A MĚL BYCH URČITĚ ZÁJEM. DÍKY ZA ODPOVĚD POKORNÝ MORAVSKÁ TŘEBOVÁ
———
Datum | 28.02.2011 |
---|---|
Vložil | Prejzovar |
Titulek | Re: pivní sklo |
Kdepak,na to ještě mooooc brzy.........
———
Datum | 12.11.2010 |
---|---|
Vložil | Svatavský trpaslík |
Titulek | Vaření piva v termoboxu |
Ahoj, koukám se zájmem na Tvoje nové stránky.
Mám několik dotazů.
- nevidím na odkazech Tvoje fotky, vidím jen pár, kde je vaření v termoboxu
- a to je můj druhý dotaz - nemohl bys to blíže popsat a co nejpřesněji. Máš to vyzkoušené a jsem docela zvědavý, jak to funguje v česku. Viděl jsem to na stránkách USA, ale takhle je to lepší když bude český popis.
Ahoj Franta
———
Datum | 12.11.2010 |
---|---|
Vložil | Svatavský trpaslík |
Titulek | Re: Vaření piva v termoboxu |
Sory - blbě jsem se kouknul a přehlídnul jsem odkazy na fotky. Já klikal vlevo na popisky a ono je to napravo. HI HI HI
———
Datum | 13.11.2010 |
---|---|
Vložil | Prejzovar |
Titulek | Re: Vaření piva v termoboxu |
Ahoj,tak postup je následující:
1.našrotuju slad (celkem 6,5 kg - na 30 litrů piva - přesně plný termobox)
2.do termoboxu naleju 10 litrů vody o teplotě 68°C
3.nasypu slad a dobře promíchám vařečkou
4.nechám 45 minut ležet na této teplotě
5.doliju horkou vodou,aby byl termobox plný po okraj a celková teplota byla 75°C
6.nechám 30 minut stát
7.kohoutem vypustím z termoboxu cca 2 až 4 litry sladiny do konvice (dokud neteče čirá) a naliju zpět opatrně do termoboxu,abych to nerozvířil.Na obrázku to není vidět (doplním),ale před kohoutem je síťka z pancéřové hadice,ketrá nahrazuje zcezovací dno.První litry,které vytečou jsou kalné,ale pak začne téct uplně čirá sladina - mláto funguje jako perfektní filtr,z toho jsem byl sám velmi překvapen.
8.když teče čirá,vypustím do kýble - mám obvykle přesně 30 litrů
9.přeliju do brutaru a provedu chmelovar (na 30 litrů 100 až 120 g chmel sládek ve třech dávkách po půl hodině)
10.vypustím do kýble a nechám do rána vystydnout na balkoně (nic nechladím)
11.druhý den přidám kvasnice a nechám kvasit - teď dávám spodní a kýbl omotám karimatkou a nechám venku , v létě dávám svrchní a nechávám na chodbě
12.hlídám hustotu cukroměrem a při 4,8 stočím
Toť vše.Jednoduchý a překvapivě dobrý způsob jak vyrobit CHUTNÉ pivo.Všechno vychází z receptu "JEDNODUCHÝ ALE" , ze sekce pivní recepty.Slady různě kombinuju a experimentuju.Dělám to s úsměvem nad tím co čtu na fórech - jak lidi hrotěj každou prkotinu,všechno x-krát desinfikujou a pod.Musím říct,že jsem udělal v termoboxu několik várek a všechny vyšli na jedničku.Termobox má objem cca 45 litru a koupil jsem ho na Aukru za pětikilo.Zkus to,stojí to za to.Dej bůh štěstí.
———
Datum | 13.09.2010 |
---|---|
Vložil | bishi |
Titulek | Keg varna vyhřívaná horkou vodou.... |
Nemohl bys dát do galerie taky fotečky tvé nové dvouplášťové varny?
Bishi
———
Datum | 13.09.2010 |
---|---|
Vložil | Bishi |
Titulek | Re: Keg varna vyhřívaná horkou vodou.... |
Uz není třeba, mě se druhá část nezobrazovala, jen rozvaděč, teď už se mi to povedlo zobrazit. Je to zajímavé řešení....
———
Datum | 04.09.2010 |
---|---|
Vložil | Berny |
Titulek | Hobbíčko |
Tak sem rád,žes kromě prasat začal dělat i do piva,každopádně buď ujištěnej,že o mojí maličkost nepřijdeš!!
———
Datum | 10.09.2010 |
---|---|
Vložil | Venca |
Titulek | Re: Hobbíčko |
Tak to vypadá,že se k Peťovi nastěhujem,bo tam je svět jěště v pořádku.Prasata,pivko,pohoda,......
———
Datum | 02.09.2010 |
---|---|
Vložil | Radek |
Titulek | Košt |
ahoj , také se těším na ochutnávku. Pokud budeš potřebovat , rád pomůžu hihi