Kozel
Celkové množství piva 50 l
Množství a druhy sladu:
Plzeňský slad - 9 kg
Vídeňský slad - 2 kg
Mnichovský slad - 1 kg
Cara Blond Malz - 1 kg
Celkem 13 ks sypání
Množství chmele: hořký chmel 285 gramů 3,5% alfa kyselin - Hallertauer Perle, Aromatický chmel 85 gramů 3,6% Saazer Doldenhopfen
cca 1 litr tekutých kvasnic
36 litrů vody na vystírku
16 litrů vody pro dolití
Pivo je vyrobeno, jako pivo spodní dvoustupňovým infuzním rmutováním.
Vystírka při 56°C po dobu 20 min.
Pomalu ohřejeme na 63°C a zařadíme prodlevu 20 min.
Pomalu ohřejeme na 73°C a zařadíme prodlevu 60 min.
Odrmutování provedeme při teplotě 76°C, pauza 15 minut
Chmelovar
Chmelovar vaříme 90 min. Dávkuje se chmel do dvou dávek. První část na začátku (185 gr. dávky), druhá část t.j. 85 gramů 5 minut před koncem varu.
Potom mladinu ochladit na 14°C a zakvasit.
Hlavní kvašení a ležení
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 16°C přibližně 9 dnů, později snížit teplotu na 11°C. Sekundární kvašení při teplotě 9°C po dobu 30 dní. Potom při snížené teplotě 8°C dokvašovat ještě 20 dní.