Rakouský Kozel - Bock

EBU 40

EBC 25

Stupňovitost 22%

Alkohol  10,2%

Infuzní způsob

Celkové množství piva cca 20 l

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

5200 gramů Plzeňský světlý slad

6300 gramů Mnichovský slad

Chmel – aromatický 6,5% – 70 gramů – ve dvou dávkách (40 a 30 gramů na začátku a 10 min. před koncem …

40°C vystírka, 15 min.  nechat odpočívat …

52°C, zápařka – prodleva 20 min. …

68°C, prodleva po dobu 70 min. …   

76°C, odrmutování a poté scezování. …

Celkové množství sladiny cca 24 – 25 litrů po vyslazení

Chmelovar 90 min.  …

Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C

 

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.