Tmavé plné pivo

Autor neuveden – přeloženo z německých stránek

Svrchně kvašené

Celkové množství piva 20 l

Základní sladina: 11 – 12 %

Seznam ingrediencí pro výrobu piva

Množství a druhy sladu:

Ječný slad světlý 1000 gramů

Ječný slad tmavý  3000 gramů

Pšeničný slad světlý 500 gramů

Karamelový slad 200 – 300 gramů

 

Množství chmele: aromatický chmel  90 gramů 3% alfa kyselin

14 – 16 litrů vody na vystírku

16 litrů vody pro dolití 

Druh kvašení: svrchní

Pivo je vyrobeno infuzním rmutováním.

Vystírka na 50°C a zařadíme prodlevu 20 min.

Ohřev na 47 – 55°C° a zařadíme prodlevu 20 min.

Ohřev na 65°C a prodleva 45 min.

Ohřev na 72°C a prodleva 40 min.

Odrmutování provedeme při teplotě 72°C

 

Chmelovar

Chmelovar vaříme 90 min. Chmel se dávkuje ve dvou dávkách. 

60 gramů na začátku a zbytek 15 min. před koncem varu.

 

Hlavní kvašení a ležení

Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 – 20°C přibližně týden. Doba zrání 4 – 8 týdnů, při teplotě asi 12°C.

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.